Ovog meseca, šef kuhinje Tarpoš Restorana Gordana Dimitrijević deli sa nama jednostavan recept za jedno ukusno jelo, idealno za nedeljni ručak ili „jaču“ večeru.
potrebno je:
- 500 g svinjskih rebara
- 3 g bibera
- 10 g soli
- 2 g aleve paprike
Za graten krompir
- 300 g krompira
- 80 ml neutralne pavlake
- 20 gr kačkavalja
- 0,001 g tartufate
- 1 lovorov list
- 1 g soli
Priprema
Začiniti svinjska rebra sa biberom, alevom paprikom i dodati soli. Peći ih na 180 oC oko 2 sata. Nakon toga, staviti na roštilj 10 minuta.
Krompir iseći na tanke kolutove, složiti u pleh i preliti mešavinom pavlake, kačkavalja i preostalih začina. Peći na 180 oC dva sata.
Servirati rebra sa krompirom i po želji preliti sa Demiglas sosom.
Uživajte!