Za ljubitelje pasti i ne previše zahtevne pripreme ručka, preporuka Siniše Stojanovića, glavnog kuvara u Piazza Becco restoranu.
sastojci:
- 110 g ćurećeg filea
- 40 g parma pršute
- 30 g spanaća
- 50 g parmezana
- 110 g domaće paste (pravimo sami u Becco radionici)
- 50 ml belog vina (preporučujemo Tarpoš menuet)
- 220 ml krem za kuvanje.
Priprema
Na puteru propržiti ćureći file, dodati pršutu pa zaliti sa belim vinom. Kada vino ispari dodati spanać i sve upržiti. Potom dodati kremu za kuvanje.
Domaću pastu kuvati u kipućoj vodi 3 minuta, pa dodati u napravljen sos. Pustiti da se ukuva i da se pasta sjedini sa sosom. Na kraju dodati parmezan.
Servirati u dubokom pasta tanjiru i preko paste dodati ribani parmezan.
Uživajte!