Pasta Alfredo sa ćuretinom

Za ljubitelje pasti i ne previše zahtevne pripreme ručka, preporuka Siniše Stojanovića, glavnog kuvara u Piazza Becco restoranu.

sastojci:

  • 110 g ćurećeg filea
  • 40 g parma pršute
  • 30 g spanaća
  • 50 g parmezana
  • 110 g domaće paste (pravimo sami u Becco radionici)
  • 50 ml belog vina (preporučujemo Tarpoš menuet)
  • 220 ml krem za kuvanje.

Priprema

Na puteru propržiti ćureći file, dodati pršutu pa zaliti sa belim vinom. Kada vino ispari dodati spanać i sve upržiti. Potom dodati kremu za kuvanje.

Domaću pastu kuvati u kipućoj vodi 3 minuta, pa dodati u napravljen sos. Pustiti da se ukuva i da se pasta sjedini sa sosom. Na kraju dodati parmezan.

Servirati u dubokom pasta tanjiru i preko paste dodati ribani parmezan.

Uživajte!